RADIO 2 EREGALERIJ 2024 met high energy, nostalgie en emotie

Afgelopen donderdag was het Kursaal Oostende het toneel voor de 22 ste legendarische Radio2 Eregalerij 2024. Op de vooravond van de vernieuwing van de grote concertzaal vanaf november, werd Peter Vanlaet gevierd voor een Leven vol muziek en bracht Radio 2 een bijzonder eerbetoon aan Yasmine. Andre Hazes Jr. was speciaal afgereisd uit het noorden om de trofee aan Peter Van Laet uit te reiken.  “Eén van de warmste personen die ik ooit ontmoet heb” aldus André Hazes Jr.

Daarnaast kregen deze drie nummers een plekje in de Radio 2 Eregalerij:

Het winnende Zomerhit nummer in 2003 ‘Enamorada’ (Belle Perez) en het eerste Spaanse nummer in de Eregalerij. Belle: “Een nummer dat tijdloos is en generaties overschrijdt, een nummer vol positiviteit”.

Het krachtige Natalia anthem : ‘I’ve only begun to fight’ . In Oostende in een sterke live ‘High Energy’ uitvoering gebracht door deze straffe madame . “Met deze song wordt veel samenhorigheid en strijdvaardigheid gecreëerd” aldus Natalia. “Vrouwen zijn bevallen op dit nummer, mensen leerden elkaar kennen op dit nummer.”

Twee meisjes (Raymond van het Groenewoud) werd al meerdere malen verkozen tot het Belgsiche beste lied. Raymond bracht een ingetogen live versie met grillige groovy gitaar, waarna hij de trofee kreeg van Jan Boskamp.

Naast Belle Perez, Natalia, Peter Vanlaet en Raymond van het Groenewoud waren er ook optredens van nog heel wat andere artiesten van bij ons, mét een liveband onder leiding van Miguel Wiels: Christophe Verholle (winnaar van The Voice van Vlaanderen), Günther Neefs, Gustaph, Ingeborg, Leez, Niels Destadsbader en The Starlings.

Peter Van de Veire presenteerde deze show vol verbindende muziek met nostalgische en emotionele tint.

Hoogtepunt van de avond, zonder twijfel ,het ingetogen duet van Peter Van Laet met wijlen Yasmine op een groot scherm achter hem.

Tekst en foto’s: Peter Minnebo & Luc Lemmens.