ERNST lanceert nieuw meesterlijk album ‘The Next Big Thing’

En de next big thing voor ERNST op 30 september is…… het nieuwe album ‘The Next Big Thing’!  De eerste single ‘We Talk Like Girls’ in een subliem jazzy sfeertje, inclusief modieuze jeugdige moves in de videoclip, verzeilde pijlsnel in de playlisten van Radio 1 en de M-show op Radio Willy.

De plaat werd integraal opgenomen én gemixt in de studio van ERNST.  De band begon origineel als trio. (Zang: Debby Termonia, Gitaar: Olivier Elen, Drums: Kristof Meeuwissen)  In tegenstelling tot de debuutplaat van ERNST, speelt er nu een bassist (Wouter Mees) mee met de band. De basis van de nummers, inclusief zang ,werd live opgenomen en vervolgens werden er via overdubs, details aan de songs toegevoegd.

ERNST zweert getrouwheid aan de unieke herkenbare gitaarsounds en stijl,  zoals in ‘Love’, maar wentelt zich in een nieuw creatief, tot improvisatie aanzettend kader.( ‘O Mistress Mine’) Meesterlijk origineel zoals in ‘Intermission’, dat opgebouwd werd op basis van Franse scheurkalender-moppen met een muzikaal rumba-motief. Het gelach van het publiek werkt aanstekelijk!  Ongetwijfeld schept dit nieuwe theatrale ongebreidelde verbeeldingsruimte voor Debby on stage tijdens live acts.

Wil je rustig ontwaken? Het kan in ‘Morning’, maar lang duurt het niet of je wordt gehuld in een retro Americano’s choir sfeertje.

Ook het ontwerp van de statige stijlvolle vuurrode doekig ogende albumhoes is van Debby’s hand, en maakt je nieuwsgierig naar wat deze groep nog allemaal in peto heeft. Wat als het doek openrolt in het ERNST theater?

Op de inhoud van de songs zoomen we verder bewust niet in, kom de groep live aanschouwen of zet die plaat op, en uw verbeelding doet de rest!

 

Op 27/9/2024 stelt de band de plaat voor in CC Muze in Zolder.

Tickets:

https://www.muze.be/2024-09-27.html

De plaat verschijnt op 30/9/2024 op alle digitale muziekplatformen.

 

ERNST LIVE:

27/09/24 – CC Muze – Heusden-Zolder

04/10/24 – The Preacher – Geeraardsbergen

26/10/24 – Zappa -Scheldewindeke

10/11/24 – L’Archiduc -Brussel

23/11/24 – Schuer57 – Brasschaat

11/01/25 – Barzoen/De Warande -Turnhout

15/03/25 – DOOR – Dordrecht (NL)

17/04/25 – JazzKortrijk – Kortrijk

 

Alle info: https://www.ernst.band/

 

Tekst: Peter Minnebo.

Foto: Debby Termonia