Theaterseizoen  2024-2025 Backstage Producties telt maar liefst 7 opvoeringen

 

Backstage Producties met haar thuisbasis Theater Elckerlyc, stelde  haar nieuw seizoen 2024-2025 voor. We krijgen maar liefst zeven producties met voor ieder wat wils: komedie ,revue, musical, crime, interactief theater. Kortom iedereen welkom.

 

De aftrap wordt gegeven op 4 oktober met ‘ De Schaar erin!’ . Een tragische whodunit met een hilarische humoristische insteek. Een stuk dat reeds 40 jaar meegaat en nu in een regie is van Frank De Kaey , die het ook reeds regisseerde voor zijn EWT-Theater. In de cast onder meer Dirk Van Vooren , Patrick Onzia en Vicky Florus.

Backstage doet ook voort op zijn Agatha Christie traditie met in november( start 15/11) De Muizenval. Het bloedstollende moordverhaal ‘ The Mousetrap’, zich afspelend in het statige herenhuis Monkswell Manor. Reeds jaren een succes in de Londense West End. In het St. Martin’s theater in Londen  wordt het reeds sinds maart 1974 opgevoerd. Een vermelding in het Guinness Book of Records.  Hier in Elckerlyc  nu met o.a. Bieke Illegems ,Erik Goossens, Walter Baele en veel meer.

December is de glittermaand en krijgen we voor de negende keer een Winterrevue. Thema dit jaar, Music Maestro. Centrale gast dit jaar, Peter Van de Velde met ook een batterij special guests waaronder Sandra Kim, Gunther Neefs en Willy Somers.  Vanaf 13 december.

Het nieuwe jaar wordt ingezet op 18 januari met de hartverwarmende familiemusical  Annie. Een verhaal dat ons terug brengt naar het New York van de jaren ’30.  Naast Free Souffriau  en Lucas Van Den Eynde , Elise Lagrau als één  van de Annie’s in de geweldige kindercast . Ook de hond is van de partij en dit stuk komt ook in Gent, Capitole, op de planken.

 

De lente brengt een gloednieuwe komedie; De hilarische hit-komedie ‘ Stilte AUB! waar Stany Crets terug op het podium kruipt met onder meer Nathalie Meskens.

 

In mei keert Assisen terug met Assisen- De Priestermoord. Met Roel Vanderstukken, Barbara Sarafian en Katelijne Verbeke.

Een ander crime genre sluit het seizoen af met een nieuwe Aspe met Herbert Flack. Moord in de Nachtclub gaat wel zoals de Aspe van dit jaar door in Play Zuid. ( vanaf 23 mei 2025)

 

www.backstage-producties.be

Tekst: Gust Charrin  . Foto’s: Diane Schroven.