Lelies, voor de derde maal op het podium

 

INTEAM Producties gaat steeds voor sterke verhaallijnen.  Ze willen een waarde zijn in het Vlaamse Musical Theater, de nieuwe generatie musical laten beleven en opnieuw met een frisse lichting acteurs naar voren komen. Een van hun uitdagingen is kans bieden aan jong talent, aangevuld met gevestigde waarden. En dit laten ze nu weer zien vanaf september met Lelies.

Lelies werd reeds in 2011 opgevoerd door het toenmalige Judas productiehuis. In 2015 volgde er zelfs een symfonische versie. INTEAM heeft grote schoenen te vullen maar daar gaan ze voor, ook met nieuwe kostuums en een speciaal decor.

Na een goede twee weken repeteren kregen we een smaakvol voorproefje van het gezelschap in de repetitieruimte van het Fakkeltheater. Regisseur Niels De Valk en zijn voltallige cast gaven een boeiende demonstratie van hun werkproces. Creativiteit en enthousiasme was het motto. De volledige openingsscene werd live uitgevoerd, evenals enkele van de meest legendarische nummers uit de musical, zoals het vurige ‘ Waarom bidden? ‘ en het ontroerende ‘ Heb mij lief’. De cast ligt al stevig op koers voor de première op 8 september.

De cast combineert ervaren musicalnamen met opkomende sterren, wat zorgt voor een spannende dynamiek. Tim Saey schittert als Simon Doucet, met Hannes Vandersteene in de rol van Bisschop De Bilodeau en Brecht Callewaert als de charismatische Gravin De Tilly. Verder zijn er rollen voor Rudi Giron en Florian Slangen, terwijl de nieuwe lichting musicaltalenten, waaronder Wout Puimége als de jonge Simon en Ruben Santens als Vallier. Nog in de cast: Joppe Dekoker als jonge Bilodeau en Thomas Servranckx als ensemble lid.

Lelies krijgt een krachtige muzikale begeleiding, uitgevoerd door een zevenkoppig orkest onder leiding van Charles Vanden Broucke. De muziek is gecomponeerd door Sam Verhoeven.

Een beklijvend verhaal:

Gebaseerd op het toneelstuk ‘ Les Feluettes ‘ van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard, speelt Lelies zich af in een gevangenis in de jaren ’50. Onder leiding van Simon Doucet voeren gevangenen een toneelstuk op voor Bisschop Jean Bilodeau. Wat aanvankelijk een schuldbekentenis lijkt, verandert in een dramatische onthulling over schuld, onschuld en wraak. Het verhaal van het gezamenlijk verleden van Simon en de bisschop. , een verhaal door de bisschop verdrongen, maar door Simon nooit vergeten.   De sterke verhaallijn heeft een gedurfd thema.

Praktisch:

Vanaf 6 september 2024 tot en met 13 oktober in de Rode  Zaal van het Fakkeltheater.

Info en tickets:  www.inteam-producties.be

www.fakkeltheater.

Tekst en foto’s: Gust Charrin.